Elektrische Ford op VW-basis beter te zien

Ford schrapt de Fiesta, de Mondeo is al niet meer en ook de Focus is geen lang leven meer beschoren. Wat moet er dan van het merk terechtkomen in Europa? Nou, er komt een elektrisch offensief aan om het verlies op te vangen. Zo zit er een elektrische Puma in het vat en komen er nog twee wél volledig nieuwe elektrische hoogpotigen aan. Die komen allebei echter niet op een nieuwe basis te staan, maar op Volkswagens MEB-platform. Eén van de twee SUV’s werd vorige maand voor het eerst gespot en duikt nu opnieuw op.
Het gaat hier om het model met de meer conventionele insteek van de twee. Een middenklasse-SUV met vrij traditionele proporties, mogelijk moet deze auto het gemis van de Mondeo en uiteindelijk ook de Focus opvangen. Het is op deze nieuwe foto’s nog wat beter te zien dat de Ford geen radicaal anders vormgegeven auto wordt dan de genoemde SUV’s van de Volkswagen Group. De wijze waarop de raamlijn richting de C-stijl wat omhoog loopt en daarna weer wat afzakt, doet zelfs sterk aan de ID4 denken. Wel is de nog naamloze Ford in zijn geheel wat hoekiger en ‘Amerikaanser’ van vorm, met de vrij stompe neus en hoge motorkap. Eerdere teaserbeelden maakten al duidelijk dat de Ford ook wat forsere koplampen krijgt.
De ID4-achtige is de tweede van rechts, uiterst rechts de sportievere broer
Op technisch gebied zal de Ford waarschijnlijk weinig verrassingen herbergen. Reken op vergelijkbare hardware als bij de Volkswagen ID4 en Skoda Enyaq. De kans is groot dat er ook een 299 pk sterke topversie komt, al blijft die mogelijk voorbehouden aan de wat sportiever gelijnde broer van dit model. Dat andere lid van het Ford MEB-tweetal draagt mogelijk de naam Capri en krijgt behalve een wat vloeiendere daklijn ook een wat andere neus.
In AutoWeek 7, die vanaf woensdag 15 februari in de winkel ligt, gaan we uitgebreid in op deze nieuwe elektrische Ford. 

Lees hier het gehele bericht