Elektrische Maserati GranCabrio Folgore gesnapt

Kort geleden dook de nieuwe Maserati GranCabrio in het ijskoude hoge noorden van Zweden op. Dat was getuige de vier onderaan de achterzijde zichtbare uitlaateindstukken overduidelijk een variant met de 3.0 V6. Net als de dichte Maserati GranTurismo krijgt ook de Maserati GranCabrio een elektrische versie die Folgore heet. Op deze foto’s zien we die elektrische Maserati GranCabrio Folgore voor het eerst.
Hoewel onze spionagefotograaf zijn lens niet eerder op de GranCabrio Folgore wist te richten, rijdt het gekiekte testexemplaar zo te zien al even rond. Het camouflagewerk bladdert rondom namelijk al behoorlijk af. Zowel onderaan de achterzijde, aan de onderzijde van de portieren en aan de voorkant van de elektrische Maserati lijken de plakkers het tijdelijk al voor het eeuwige verruild te hebben. Hoe dan ook: het stickerwerk kon toch al niet verbloemen dat dit de elektrische Folgore-versie betreft. Op het rechter achterscherm zit namelijk geen tankklep zoals de versie met V6. In plaats daarvan heeft de GranCabrio Folgore een laadopening onder het linker achterlicht.
Maserati GranCabrio Folgore
Elektrische cabriolets met vier zitplaatsen zijn vooralsnog uiterst uniek en dus is de Maserati GranCabrio Folgore een welkome aanvulling voor wie bepaald niet krap in de slappe was zit. Die elektrische cabriolet wordt ook geen kinderachtige. De elektrische GranTurismo Folgore krijgt immers 761 pk en 1.350 Nm aan elektrokracht en stampt daarmee in 2,7 tellen naar een snelheid van 100 km/h. Z’n topsnelheid: 320 km/h. Daarbij zou de 83 kWh accu goed zijn voor een actieradius van zo’n 450 kilometer. Later dit jaar wordt de elektrische Maserati GranCabrio Folgore onthuld.

Lees hier het gehele bericht