Elektrische Rolls-Royce Spectre is minst dure Rolls in jaren

‘Als je naar de prijs van een auto moet vragen, dan kun je hem niet betalen’. Dat is een zin die onlosmakelijk verbonden lijkt met de modellen van het nobele Rolls-Royce. De vanafprijs van de Rolls-Royce Ghost ligt op boven de vier ton, de SUV Cullinan wisselt vanaf ruim €430.000 van eigenaar en voor topmodel Phantom ben je minstens €550.000 kwijt. Heftige bedragen. De volledig elektrische Spectre is nu van een Nederlands prijskaartje voorzien. Wat blijkt? Het is met afstand de minst dure Rolls-Royce in jaren.
De elektrische Rolls-Royce Spectre heeft namelijk een Nederlandse prijs van €396.275. Natuurlijk is het daarmee geen regelrechte prijsknaller, maar weet de coupé wel mooi uit de klauwen van het grote bpm-monster te blijven. Voor net geen 4 ton krijg je een lel van een elektrische coupé die 5,45 meter lang, ruim 2 meter breed is en een heftige 2.975 kilo in de schaal legt. De Spectre is gebouwd rond een uit aluminium vervaardigd spaceframe en moet 30 procent stijver zijn dan elk ander model van het merk.
De Spectre heeft een 258 pk sterke elektromotor op de vooras en een 489 pk krachtig exemplaar op de achteras, samen goed voor een systeemvermogen van 584 pk en 900 Nm. Daarmee dendert de EV in 4,5 seconden vanuit stilstand naar een snelheid van 100 km/h. Het 102 kWh accupakket – dat 700 kilo weegt… – levert de Rolls-Royce Spectre een actieradius op van tot 530 kilometer. Snelladen kan met tot 195 kW. Hier lees je meer over wat de Spectre allemaal te bieden heeft.

Lees hier het gehele bericht