Europese emissie-eisen verstieren Ford Ranger Raptor-feestje

In Nederland introduceerde Ford de huidige generatie Ranger op bijzondere wijze. De sportieve Raptor-variant was namelijk de eerste smaak van de pick-up die naar ons land zou komen. De vorige Ford Ranger Raptor was in Nederland enkel met een 213 pk sterke 2.0 biturbo dieselmotor te krijgen, maar het huidige model werd met een 3.0 V6 benzinemotor met twee turbo’s geïntroduceerd. De kans dat je in die 292 pk en 491 Nm sterke Ranger Raptor om vermogen verlegen zit, achten we vrij klein. Toch is er nu een reden om meer vermogen te wensen.
Ford heeft de Ranger nu ook in de Verenigde Staten gepresenteerd. Ook daar introduceert Ford de Ranger Raptor, maar aan de andere kant van de grote plas is die een stuk potenter dan in Europa. Ook in de Verenigde Staten heeft de Ford Ranger Raptor een 3.0 V6 Ecoboost met twee turbo’s, maar daar stampt die dubbel geblazen zescilinder maar liefst 410 pk en 583 Nm naar alle vier de wielen. Daarmee is hij maar liefst 118 pk en 98 Nm krachtiger dan de in Nederland geleverde versie. Schakelen gaat met een tientraps automaat, net als in Europa.
Komt deze extra potente Ford Ranger Raptor ook naar Nederland? We hoopten natuurlijk van wel, maar vreesden al dat dat niet zo gebeuren. De Nederlandse Ford-importeur bevestigt aan AutoWeek dat deze versie van de Ranger Raptor een Amerikaans feestje blijft. Waarom? De Europese emissie-eisen laten de auto volgens de importeur hier niet toe.

Lees hier het gehele bericht