Extra lange Volkswagen ID Buzz gesnapt

De Volkswagen ID Buzz is er momenteel slechts in één lengtemaat. Ongeacht of je nu de personenautoversie of de ID Buzz Cargo bestelt, krijg je een 4,71 meter lange elektrische bus met een wielbasis van 2,99 meter.
In het hoge noorden van Finland liep onze spionagefotograaf een witte Volkswagen ID Buzz tegen het lijf die op één belangrijk aspect afwijkt van de reeds bekende versies. Hij is namelijk aanzienlijk langer dan de ID Buzz en ID Buzz Cargo zoals je die nu bij de Nederlanders dealers vindt. Ook de wielbasis van dit langere exemplaar is duidelijk groter. Die extra zitruimte komt natuurlijk ten goede aan de passagiers, maar ongetwijfeld ook aan de bagageruimte. Momenteel is de Volkswagen ID Buzz er alleen als vijfzitter, maar ook van het reeds bekende ‘korte’ model komen versies met zes- en zeven zitplaatsen.
De langere variant van de ID Buzz is niet het enige ID Buzz-nieuws dat Volkswagen in de pijplijn heeft zitten. Net als van de ID4, ID5 komt er straks – en later ook van de ID3 – een sportieve GTX-versie van de ID Buzz.

Lees hier het gehele bericht