Ferrari F8 Tributo verlaat autoshow en wordt total loss gereden

Een mooie Engelse uitspraak luidt: Money doesn’t buy skills. Dat bewijst de (on)fortuinlijke eigenaar van deze Ferrari F8 Tributo maar weer.
Het gebeurde in de Amerikaanse staat Texas. Na het bezoeken van een Cars and Coffee-evenement wil de Ferrari-huiswaarts keren, maar dan verloopt niet geheel volgens plan.
Ferrari F8 Tributo total loss
De Ferrari F8 Tributo rijdt rechtuit wanneer de bestuurder het rechter pedaal diep intrapt. Een dot gas met grote gevolgen. De 720 pk sterke V8 laat de wielen spinnen en de achterkant komt venijnig omzetten. Vlugge handjes zijn nodig om de uitbrekende achterkant van een supercar met middenmotor op te vangen. Deze Amerikaan was niet vlug genoeg en maakt op onaangename wijze kennis met de betonblokken naast de weg.

Een joelende menigte baant zich, gewapend met filmende mobieltjes, een weg door de brokstukken en ook de politie is al gauw ter plaatse. De Italiaanse supercar lijkt in één klap te zijn afgeschreven. Een duur geintje. In Nederland ben je minimaal 305.000 euro kwijt aan een Ferrari F8 Tributo.
Spectaculaire crash op beeld
Het is niet voor het eerst dat Autovisie schrijft over een Ferrari die aan gort gereden is. In maart waren het een Nederlander en een Belg die een spectaculaire crash beleefden met hun Italiaanse supercars. Het betrof toen echter geen Ferrari F8 Tributo, maar een 296 GTB en een F12berlinetta. Op de beelden is te zien hoe de Ferrari’s met een rotgang op de berm knallen, om vervolgens metershoog door de lucht te vliegen. Het tafereel eindigde in een 296 GTB in de kreukels en een uitgebrande F12berlinetta.
Waarom Goodwood Festival of Speed op je bucketlist moet staan!

Het gaat vaker mis bij auto’s met veel vermogen. Een poosje geleden schreven wij bijvoorbeeld over deze Toyota Supra van de vierde generatie. Een JDM-liefhebber bracht zijn pareltje naar een tuner, waar een automonteur vervolgens besloot een proefritje te maken. Dat ging faliekant mis.

Lees hier het gehele bericht