Ferrari heeft wederom recordjaar achter de rug

Ferrari boekte in 2021 een verkooprecord en het heeft ook in 2022 recordresultaten in de boeken gezet. Ferrari zegt dat vooral te denken aan sterke verkopen van de Portofino M, SF90 Stradale en 296 GTB. De wereldwijde verkopen stegen met 19 procent naar 13.221 auto’s. In alle regio’s zag het merk uit Maranello de verkopen toenemen, met vooral sterke groei in China, Hongkong en Taiwan (plus 73 procent).
De sterke verkopen hebben ook een behoorlijk gunstig gevolg voor de financiën van Ferrari. Volgens Ferrari ging de omzet met 19 procent omhoog naar €5 miljard. De nettowinst klom met 13 procent tot €939 miljoen. Vorig jaar boekte Ferrari nog €833 miljoen winst en kwam de omzet uit op bijna €4,3 miljard.
CEO Benedetto Vigna zegt dat de cijfers een basis vormen voor een nog beter 2023, geholpen door een aanhoudend grote vraag naar Ferrari’s in de wereld. “Ondanks een complex wereldwijd macroscenario kijken wij met groot vertrouwen vooruit”, aldus Vigna in een toelichting. Ferrari verwacht dit jaar een verdere groei van de omzet naar circa €5,7 miljard.

Lees hier het gehele bericht