Ford Focus ST ook in Nederland scherper met Track Pack

In 2022 introduceerde Ford het Track Pack voor de Focus ST dat die sportieve hatchback nog een tandje scherper maakte. Het Track Pack zou in Nederland niet beschikbaar komen, maar daar komt Ford nu op terug. Ook in ons land kun je de Ford Focus ST tegen een meerprijs van enkele duizenden euro’s aanscherpen.
Het Track Pack kost €3.575 en brengt onder meer een uitgebreid verstelbare schroefset van KW Automotive naar de sportiefste versie van de huidige Focus. De veren zijn tot 50 procent stijver dan de standaard exemplaren en leggen de Focus ST in de basis al 1 centimeter dichter tegen het asfalt, al kan je de Focus ST ook nog eens 1,5 centimeter dieper laten zakken. Meer nieuws? Zeker. De Focus ST met Track Pack krijgt nieuwe 19-inch lichtmetalen wielen die 10 procent lichter zijn dan de reguliere exemplaren én extra potente Brembo-remmerij. De remschijven met rode klauwen voor meten een behoorlijke 36,3 centimeter. De standaard ST-schijven hebben aan de voorzijde een diameter van 33 centimeter. Om het nieuwe lichtmetaal vouwt Ford overigens ook nog eens extra plakkerig Pirelli P-Zero Corsa-rubber.
Vanbuiten herken je een Ford Focus ST met Track Pack aan zijn in het zwart uitgevoerde achterspoiler, diffuser en aan de zwarte accenten in de voorbumper. Ook het dak, de bovenste grille en de zijspiegelkappen zijn in het zwart uitgevoerd. Ook zijn de ST-logo’s net even anders. De ST-badges hebben bij de Focus ST met Track Pack een zwarte in plaats van chroomkleurige omlijsting.
De Focus ST met Track Pack heeft gewoon de 280 pk sterke 2.3 Ecoboost-benzinemotor als de ST’s zonder het optiepakket. De Ford Focus ST kost in Nederland €60.640. Het Track Pack maakt ‘m nog eens ruim 3,5 mille duurder.

Lees hier het gehele bericht