Ford Transit Custom: nieuwe bestelbus vanaf €31.670

Medio 2022 trok Ford het doek van de volledig nieuwe Transit Custom, zijn concurrent van auto’s als de Renault Trafic, Opel Vivaro en Volkswagen Transporter. De nieuwe Transit Custom beleefde zijn publieksdebuut als volledig elektrische E-Transit Custom met een bereik van 380 kilometer, maar wat die elektrische besteller moet gaan kosten houdt Ford nog even geheim. Ook zijn de prijzen van de plug-in hybride varianten nog niet bekend. Wél zijn de prijzen van de dieselversies bekend.
Ford levert de nieuwe Transit Custom natuurlijk weer in een uitgebreide reeks lengte- en hoogteversies, inclusief versies met enkele of dubbele cabine. Vooralsnog is de Ford Transit Custom er alleen met ‘enkele cabine’ en dus met twee zitplaatsen en twee lengte- en één hoogtemaat. De Ford Transit Custom L1H1 heeft een vanafprijs van €31.670. Let wel, dat is net als alle andere in dit artikel genoemde prijzen exclusief btw en bpm. De vanafprijs geldt voor de als Trend uitgevoerde Transit Custom L1H1 met 110 pk sterke 2.0 dieselmotor. Liever de 136 pk sterke 2.0? Dan ben je voor een verder gelijk uitgevoerde Transit Custom €32.710 kwijt. Schakelen gaat in beide gevallen met een handgeschakelde zesbak. De 136 pk sterke dieselmachine is ook met een achttraps automaat te krijgen en kost bij verder gelijke configuratie €34.510. Ford levert ook een 170 pk sterke 2.0 diesel die altijd de achttraps automaat heeft. Wel ben je dan altijd aangewezen op de Limited-uitvoering. Hij is er vanaf €38.170. De Transit Custom L2H1 – de langere smaak – is er met 110 pk sterke diesel in Trend-uitvoering vanaf €33.470.
Zoals gezegd blijft het niet bij de dieselversies. Ook krijgt de Transit Custom personenversies en ook daar komen elektrische versies van. Zowel de personenversie (E-Transit Kombi) als de hoogwaardiger uitgevoerde en uitgeruste personenautoversie (E-Tourneo Custom) volgen nog dit jaar. Ook breidt Ford de uitvoeringen later uit met Trail- en Sport-smaken.

Lees hier het gehele bericht