Gefacelifte elektrische Mercedes-Benz EQV weer gespot

Lang voordat Mercedes-Benz het doek trok van zijn elektrische paradepaardjes EQS, EQE en diens SUV-varianten verscheen er al een elektrische V-klasse. Die doopte Mercedes-Benz EQV en behalve met de elektrische aandrijflijn onderscheidt-ie zich van de V-klasse met een wat andere neus. De inmiddels dik drie jaar geleden gepresenteerde Mercedes-Benz EQV wordt binnenkort in licht vernieuwde vorm gepresenteerd om er nog een paar jaar tegenaan te gaan. Daarbij mogen we vooral hopen op wat verbeterde techniek.
De Mercedes-Benz EQV heeft nu een accupakket met een nettocapaciteit van 90 kWh. Best fors dus al en genoeg voor een elektrisch rijbereik van 355 km (WLTP). Dikke kans dat een wat efficiëntere energiehuishouding in de gefacelifte EQV dat bereik nog wat vergroot. Qua laden zit de EQV met 110 kW snellaadvermogen ook al best goed, maar wellicht wordt daar ook nog wat aan gesleuteld.
Zoals gezegd vallen de uiterlijke wijzigingen naar verwachting wel mee. We zien er nu iets meer van dan afgelopen zomer. De afgeplakte neus kan betekenen dat de voorbumper iets anders ingedeeld wordt en waarschijnlijk punt Mercedes ook de grotendeels in glanzend zwart afgewerkte grille wat bij. Verder worden de koplampen iets anders ingevuld, met wat hoger geplaatste dimlichten en een dunnere streep ledverlichting erboven voor de dagrijverlichting. We verwachten de onthulling van de vernieuwde Mercedes-Benz EQV op z’n vroegst begin volgend jaar.

Lees hier het gehele bericht