Gelekt: BMW M3 CS

Voor wie niet helemaal thuis is in de diverse varianten die BMW al van de M3 en M4 aanbiedt, even een kort overzicht. De M3 en M4 zijn zoals ongetwijfeld bekend de volwaardige M-versies van de 3- en 4-serie. De M-versies zonder toevoeging achter de naam hebben een 480 pk sterke 3.0 zes-in-lijn. Daarboven staan de M3 en M4 Competition die met 510 pk weer een stukje krachtiger zijn. De vorige generatie M4 kende een ultieme topversie die GTS heette, maar die naam kom je momenteel niet meer tegen bij de M4. Ditmaal heet de absolute topversie M4 CSL. Het gat tussen de M4 GTS en M4 Competition werd opgevuld door de M4 CS en ook de BMW M3 kreeg een CS-versie. Vandaag kunnen we je dankzij de Instagram-accounts van Wilco Blok en Cochespias de nieuwe BMW M3 CS laten zien.
Heftige bips voor de M3 CS.
De BMW M3 CS is overduidelijk overladen met designelementen die je al op de M4 CSL zag. De nieuwe M3 CS heeft vergelijkbare uiterlijke extraatjes en belooft dan ook behoorlijk potent te worden. Het is nog even de vraag of de BMW M3 CS net zo krachtig wordt als de M4 CSL. Helemaal logisch zou dat immers niet zijn, daar de CS bij de M4 zoals gezegd eerder een stapje onder de absolute topversie stond. De vorige BMW M3 CS was 10 pk krachtiger en 10 kilo lichter dan de M3 Competition. Zetten we die lijn door, dan zou dat beteken dat deze nieuwe BMW M3 CS minimaal 520 pk krachtig wordt en dus ook enkele kilo’s verliest ten opzichte van de M3 Competition.
Aan het eind van deze maand trekt BMW officieel het doek van de nieuwe M3 CS. Dan wordt dus ook duidelijk hoe de CS-versie zich verhoudt tot de M4 CSL.

Lees hier het gehele bericht