Genesis X Convertible: chic elektrisch drieluik compleet

In relatief korte tijd heeft Genesis drie studiemodellen gepresenteerd, waarvan deze X Convertible de laatste is. Het open elektrische studiemodel sluit een conceptueel drieluik af dat verder de X Concept en de X Speedium Coupé Concept bevat. Zoals zijn naam al aangeeft is deze nieuwe Genesis X Convertible de meest open van het stel.
Zoals de naam van het studiemodel al aangeeft is de X Convertible feitelijk de open versie van de X Concept. Het design van de showauto trekt met zijn grote driehoekige, dichte deel op het front de aandacht, maar misschien nog wel opvallender is de dakconstructie. Genesis geeft de X Convertible namelijk geen stoffen dak, maar een opvouwbare hardtop. De hardtop zelf is voorzien van glazen panelen, ook met het dak dicht kun je ’s avonds dus de sterrenhemel begluren. Net als de X Concept en X Speedium Concept is de verlichting aan voor- en achterzijde interessant. Aan de voorkant volgen ledstrips de contouren van de dichte ‘grille’ om vervolgens de hoek van de auto om te gaan door te lopen tot aan de voorste portieren. Aan de achterzijde zien we tevens uit strepen opgebouwde ledverlichting.
Interieur Genesis X Convertible
Het interieur van de Genesis X Convertible is relatief eenvoudig van opzet. Het dashboard bestaat uit een gebogen deel dat op de bestuurder is gericht en dat nagenoeg volledig uit displays bestaat. De binnenkant van de elektrische cabriolet is onder meer afgewerkt met wol.
Technische specificaties deelt Genesis niet en tevens laat het merk in het midden of er ooit een productieversie van de X Convertible gaat komen.

Lees hier het gehele bericht