GM investeert bijna €800 miljoen in nieuwe generatie V8

Hier in Europa is de V8 – op vooral wat supercars na – in moderne auto’s eigenlijk al zo goed als uitgestorven. In de Verenigde Staten loopt het zo’n vaart nog niet. Dat blijkt uit wat General Motors aankondigt. Het zegt namelijk omgerekend €783 miljoen te investeren in vier fabrieken in de Verenigde Staten om deze klaar te maken voor de productie van de nieuwe ‘Small Block’-V8. De zesde generatie van de motor die ook wel bekend staat als de LS-V8. In 2013 deed de huidige en vijfde generatie zijn intrede, maar dat blijft het dus niet bij.
We kennen LS-motor in Europa eigenlijk vooral van de Chevrolet Corvette. Ook de huidige heeft die als krachtbron, sinds deze generatie niet in de neus maar in het midden geplaatst. De V8, die 6,2 liter als meest bekende slagvolume heeft, is echter ook het kloppend hart van auto’s als de Chevrolet Silverado, GMC Sierra, Cadillac CT5-V Blackwing en Cadillac Escalade-V. Vooral voor pick-ups als de Silverado en Sierra blijft de V8 voorlopig nog relevant in het thuisland en dus wordt er weer een nieuwe generatie klaargestoomd.
Overigens maakt General Motors ook bekend omgerekend zo’n €60 miljoen extra te investeren in zijn EV-productie. Dat geld is bestemd voor de productie van koelsystemen voor accupakketten. GM zet immers met zijn Ultium-platform al aardige stappen op elektrisch gebied en heeft ook al elektrische versies van populaire pick-ups. Zo is er onder meer een volledig elektrische Chevrolet Silverado en een elektrische GMC Sierra. Hoewel de V8 dus nog even door mag, wordt er al voorgesorteerd op een wisseling van de wacht. Overigens komt er van de Chevrolet Corvette ook een volledig elektrische versie. Onlangs presenteerde Chevrolet al de hybride Corvette E-Ray.

Lees hier het gehele bericht