Goodyear maakt autoband van sojaolie en rijst

Goodyear werkt hard aan de ontwikkeling van een band die het zelf als 100 procent duurzaam omschrijft. Omstreeks 2030 moet die gereed zijn. De bandenfabrikant presenteert nu een band die volgens het bedrijf voor 90 procent uit duurzame materialen bestaat.
De speciale demonstratieband van Goodyear is opgebouwd diverse materialen, waaronder vier soorten zwartsel – ook wel bekend als carbon black – en sojaolie. Daarnaast wordt uit rijstkaf verkregen silica in de banden gebruikt als ook uit flessen herwonnen polyester. Goodyear past verder harsen uit hernieuwbare bronnen en gerecycled staal toe in zijn speciale radiaalband.
Volgens Goodyear heeft zijn speciale nieuwe band – die overigens niet in de verkoop gaat – alle tests met vlag en wimpel doorstaan. Goodyear is wel voornemens om dit jaar een band op de markt te brengen die voor 70 procent uit ‘duurzame materialen’ bestaat. Het bedrijf geeft aan dat het nieuwe samenwerkingen met andere bedrijven moet aangaan voordat het klaar is om een band die voor 90 procent uit duurzame materialen bestaat op de markt te brengen.

Lees hier het gehele bericht