Hennessey Velociraptor 1000: de sterkste nóg sterker

Ford presenteerde alweer bijna twee jaar geleden de langverwachte Raptor-versie van de huidige F-150. Tot teleurstelling van sommigen had die opnieuw een V6 en geen V8 als krachtbron. Het weerhield Hennessey er echter niet van om er een extra sterke Velociraptor van te maken. Leuk en aardig, de 600 pk die Hennessey uit de V6 wist te trekken, maar vervolgens kwam Ford tóch met de F-150 Raptor R met V8 die er met 700 pk vermogen nog weer overheen ging. Voor Hennessey is dat uiteraard de perfecte basis voor nóg meer.
Het resultaat is deze Velociraptor 1000, die zoals zijn naam al aangeeft maar liefst 1.000 pk uit de achtcilinder trekt. Dat is onder meer mogelijk door de al behoorlijk forse 2,65 liter grote supercharger te vervangen door een exemplaar van maar liefst 3,8 liter. Ook de brandstofinjectoren zijn verwisseld voor grotere exemplaren en de brandstofleidingen zijn aangepast. Overigens is de Velociraptor qua vermogen nog ‘mild’ als je bedenkt dat Hennessey in de Ford Mustang dezelfde 5.2 V8 zelfs al tot 1.200 pk heeft weten te krijgen.
Vanzelfsprekend gebeurt er niet alleen wat onder de motorkap, want Hennessey voorziet de Velociraptor behalve van speciale stickers ook van grotere 20-inch wielen, aangepaste ‘agressiever gevormde’ bumpers en een extra blok met ledverlichting in de voorbumper. In het nieuwe jaar begint Hennessey met het omtoveren van Fords F-150 Raptor R tot Velociraptor 1000.

Lees hier het gehele bericht