Hiperon Fosslin: nieuwe waterstof-SUV uit Maleisië

Hiperon Motors ken je wellicht nog van de Carrier, een elektrische bedrijfswagen waarmee het Maleise bedrijf zich in 2021 aan de wereld voorstelde. Hiperon – waarvan de naam doet denken aan het Amerikaanse Hyperion Motors – heeft nu de eerste beelden vrijgegeven van zijn eerste personenauto. Dat is – hoe kan het ook anders – een SUV. Maar niet zomaar een. De Hiperon Fosslin geheten nieuwkomer krijgt namelijk een elektrische aandrijflijn, maar moet ook met een brandstofcel beschikbaar komen.
Over de Hiperon Fosslin met brandstofcel deelt het bedrijf vooralsnog geen informatie. Wél belicht het in vogelvlucht de aandrijflijn van de elektrische versie van de SUV. Eerst de verpakking. De Fosslin is een 4,88 meter lange, 1,99 meter brede en 1,69 meter hoge SUV met een vanaf de B-stijl sterk aflopende daklijn. De Fosslin lijkt aan de achterkant scharnierende achterportieren te krijgen, heeft verzonken portiergrepen en een vrij strak ontwerp zonder al teveel visuele poespas. Voor het ontwerp van de Fosslin is de One One Lab-designstudio verantwoordelijk. Wat modelnaam Fosslin betekent? Volgens Hiperon is de modelnaam een combinatie van de Noorse woorden Foss en Lyn die achtereenvolgens iets als ‘waterval’ en ‘bliksem’ betekenen.
De elektrische Hiperon Fosslin krijgt een 95 kWh accupakket een een 480 pk sterke aandrijflijn. Het geheel levert de 2.485 kilo wegende SUV een actieradius van 450 kilometer op. Het Maleise bedrijf geeft al een uitgebreide standaarduitrusting vrij. Zo moet de Fosslin 20-inch lichtmetalen wielen, een glazen panoramadak, adaptieve cruise control, verwarmbare ventileerbare voorstoelen, een verwarmbare achterbank, een 17 inch infotainmentscherm en een hele reeks passieve en actieve veiligheidssystemen krijgen. Waaronder een 360-graden-camera, dodehoekdetectie en een actieve rijbaanassistent.
Hiperon gaat eerst een handjevol exemplaren bouwen waarvan de eersten in het derde kwartaal van dit jaar geleverd moeten worden. Een vanafprijs is er nog niet.

Lees hier het gehele bericht