Honda e:N2 Concept: elektrische Honda minder relevant dan je denkt

Honda laat een studiemodel zien dat het aan het e:N-label hangt, een lijn met nieuwe volledig elektrische modellen. Ben je wel gecharmeerd van deze e:N2 geheten concept-car? Dan stelt Honda je vooralsnog teleur. De Honda e:N2 Concept blikt namelijk vooruit op een speciaal voor de Chinese markt bestemd elektrisch model. De e:N-lijn is dan ook speciaal voor de Chinese markt bedacht.
Technische gegevens van de e:N2 deelt Honda nog niet, al geeft het wel aan dat het studiemodel op een speciaal voor EV’s bestemd platform staat dat het e:N Architecture F heeft gedoopt. De e:N2 Concept is niet de eerste showauto van de e:N-reeks. Eerder al stelde Honda drie futuristische e:N-showauto’s voor de Chinese markt voor en trok het gelijktijdig het doek van twee elektrische derivaten van de HR-V.
Honda spreidt zijn EV-kansen. Zo is het merk samen met General Motors een enorme samenwerking aangegaan waar de Honda Prologue de eerste concrete elektrische vrucht van is. Uiteindelijk willen de Japanners met General Motors jaarlijks miljoenen EV’s bouwen. De Europese markt blijft evenwel in beeld. In 2023 brengt Honda in Europa eveneens een elektrisch alternatief voor de HR-V op de markt. Verder werkt Honda samen met Sony aan elektrische auto’s. De eerste daarvan komt in 2026 en verschijnt mogelijk ook op Europees grondgebied.

 

Lees hier het gehele bericht