Huh?! Alfa Romeo neemt tien jaar oude auto weer in productie

De Alfa Romeo 4C wordt al sinds 2020 niet meer gemaakt. En toch komt-ie terug. Alfa Romeo gaat een gelimiteerd aantal exemplaren bouwen om het tienjarige jubileum van de compacte sportwagen te vieren.
Beetje willekeurig, maar vooruit… Het initiatief voor de zogeheten Alfa Romeo 4C Designer’s Cut komt van de Heritage-afdeling van Stellantis. Er komen drie varianten van, die zijn ontworpen door Allesandro Maccolini.
Alfa Romeo 4C in drie nieuwe uitvoeringen
Het zijn de Alfa Romeo 4C Tributo, Corsa en Leggenda. De eerste is rood en is kennelijk geïnspireerd op de iconische Alfa Romeo 33 Stradale. De Corsa en Leggenda zijn respectievelijk matgrijs en lichtblauw.
(Afbeelding: Alfa)
Of dit nou de auto’s zijn zoals ze in productie gaan, is niet duidelijk. Computertekeningen ervan worden gedeeld op de sociale media-kanalen van de Heritage-afdeling van Stellantis om input van het publiek te verzamelen, zo is de officiële lezing. De uiteindelijke specs worden later bekendgemaakt.
Koopwijzer: occasion Alfa Romeo 4C (2013-2020)

Koolstofvezel kuip en viercilinder turbomotor
Twaalf jaar geleden werd de 4C als studiemodel aan het publiek voorgesteld. Hij was opgebouwd rondom een koolstofvezel kuip, met daaraan twee aluminium subframes.
(Afbeelding: Alfa)
Voor de aandrijving van de achterwielen zorgt een 1,75-liter viercilinder turbomotor met een vermogen van 240 pk. Daarmee haalt de Alfa – die voorzien is van een automaat met dubbele koppeling – een topsnelheid van meer dan 250 km/h en gaat-ie in zo’n 4,5 seconden naar 100 km/h.
Alfa Romeo: ‘Onze klanten willen geen scherm van een meter op het dashboard’

Tweedehandsprijzen zijn nog steeds hoog
Het lukte Alfa nooit om van de 4C een verkoopsucces te maken. De vraag naar zowel de coupé als cabriolet viel tegen. Al in 2018 werd de coupé in de Verenigde Staten van de markt gehaald. Bij ons was het twee jaar later voorbij voor de 4C.
(Afbeelding: Alfa)
Dat het autootje zo zeldzaam is, doet de tweedehandsprijzen geen goed. Voor een gebruikte 4C betaal je momenteel de oorspronkelijke nieuwprijs of zelfs meer. Dus van waardevermindering is vooralsnog geen sprake.

Lees hier het gehele bericht