Hyundai Ioniq 5 N heeft schakelflippers en motorgeluid

De Hyundai Ioniq 5 is van zichzelf al een opvallende elektrische auto en je zit er ook niet snel in om vermogen verlegen, maar dat weerhoudt Hyundai er uiteraard niet van om er een écht knalharde sportversie van uit te brengen. Zoals Kia de zeer sterke GT-versie van zijn EV6 bracht, zo komt zustermerk Hyundai met een N-versie van de Ioniq 5. Een auto die niet alleen sterker zal zijn dan de reeds bekende Ioniqs 5, maar ook qua weggedrag een stap verdergaat. Hyundais N-divisie gaat er niet voor niets prat op dat het zijn auto’s op de Nürburgring-Nordschleife ontwikkelt. Hoeveel lol de Hyundai Ioniq 5 N in de bochten moet kunnen brengen, zagen we onlangs al.
De Hyundai Ioniq 5 N krijgt een heuse driftmodus en daar blijft het niet bij qua ouderwets vermaak. In een nieuwe teaservideo zien we dat de Ioniq 5 N schakelflippers krijgt en dat is natuurlijk opmerkelijk bij een EV. Niet alleen worden er in de aandrijflijn schakelmomenten gesimuleerd, je hoort ze ook nog eens duidelijk. De Ioniq 5 N krijgt namelijk speakers die het geluid van een brandstofmotor laten horen, al zit er ook duidelijk een effectje over het geluid heen. Ongetwijfeld kun je het geluid uitzetten als je liever met open armen elektrisch rijden omarmt en niet van zulke kunstmatige extra’s houdt.
In juli is de onthulling van de Hyundai Ioniq 5 N en dan horen we dus ook meer over hoe het schakelen erin precies in zijn werk gaat. Tot die tijd zijn er weer wat nieuwe beelden om de voorpret er enigszins in te houden:

Lees hier het gehele bericht