Ineos Grenadier Quartermaster: met zes-in-lijn van BMW

De Ineos Grenadier is een robuuste offroader waarvan naast het concept ook het uiterlijk sterk doet denken aan dat van de vorige generatie Land Rover Defender. De Ineos Grenadier was tot nu toe altijd een dichte vijfdeurs SUV, maar heeft in de vorm van deze Grenadier Quartermaster ook een pick-up versie. Met open laadbak dus.
De Ineos Grenadier Quartermaster is een zogenoemde double cab pick-up en heeft dus een cabine met twee zitrijen. Om de Grenadier Quatermaster nog een enigszins bruikbare laadbak te geven, heeft Ineos het ladderchassis van de auto met ruim 30 centimeter verlengd. De laadbak is 1,56 meter diep en 1,62 meter breed. Dat betekent dar er een pallet in past. Wel zo handig. Het maximum laadvermogen bedraagt 760 kilo en net als de dichte Grenadier mag je er tot 3.500 kilo mee trekken.
Net als de reeds bekende Grenadier heeft de Grenadier Quartermaster geblazen 3.0 zes-in-lijn benzine- en dieselmotoren van BMW onder de kap. Die zijn altijd aan een achttraps automaat van ZF gekoppeld. Volgens Ineos heeft de Grenadier Quartermaster dankzij zijn bodemspeling van 26,4 centimeter in het terrein aan- en afrijhoeken waar geen enkele andere pick-up aan kan tippen. De Ineos Grenadier Quartermaster komt beschikbaar in standaardtrim én in Trailmaster- en Fieldmaster-uitvoeringen.

Lees hier het gehele bericht