Kia laat EV9 zien, een gigantische elektrische SUV

Kia heeft beelden vrijgegeven van een nieuwe gigantische SUV van het merk: de EV9. De beelden lijken erg op het conceptmodel dat we eerder hebben gezien.
Hoewel we nog weinig weten over het model, stonden de buitenmaten vorig jaar al zo goed als vast. Het studiemodel was toen 5 meter lang en had een wielbasis van 3,1 meter.
Dit is de Kia EV9
Zulke gigantische maten kan je ook verwachten voor het uiteindelijke productiemodel van de Kia EV9. Hoewel we in de video’s al stukken van het exterieur kunnen zien, laten de Koreanen nog niets weten over de techniek. Echter, wel bekend is dat de Kia staat op het E-GMP-platform, dat gebruik maakt van 800-volt laadtechniek. Ook de EV6 en Ioniq 5 zijn met zo’n 800-volt boordnet uitgerust en kunnen tot 230 kW laden.

De nieuwe gigantische elektrische SUV van het merk moet zo’n 540 kilometer ver komen. Hoe groot het accupakket is, zegt Kia nog niet. Duidelijk is dat het kolos voor dit rijbereik een veel groter accupakket nodig heeft dan de EV6 (77,4 kWh).
Kia EV9 concept
Hoewel de twee videoclips je wellicht een idee geven van het design, laat de Kia EV9 concept wellicht beter zien wat je kan verwachten. In onderstaande video neemt Autovisie-redacteur Sjors ten Tije je mee naar het conceptmodel. Hij laat alle bijzondere designdetails zien. Hoe het ontwerp van de Kia EV9 er uiteindelijk uit gaat zien, zal in eind maart bekendgemaakt worden. Kia laat weten dat het die maand het volledige interieur- en exterieurontwerp onthult.

Weetje Kia had het productiemodel van de EV9 al eerder klaarstaan dan het conceptmodel. De Koreaanse autobouwer wilde het elektrische Sports Utility Vehicle echter nog niet laten zien omdat hij pas dit jaar op de markt komt. De concept car zagen we al in 2022.
Deze 5 super-SUV’s zag je als liefhebber niet aankomen

Lees hier het gehele bericht