Kia Niro EV Cargo: elektrische bestelauto

Wacht even. Tweede elektrische bestelauto? Jazeker. Kia heeft namelijk al de e-Soul Cargo in het gamma en die elektrische pakketjesbezorger krijgt nu de Kia Niro EV Cargo naast zich.
De Kia Niro EV Cargo is feitelijk dus de bestelversie van de elektrische Niro EV. Dat betekent natuurlijk dat Kia als onderdeel van de conversiekit de achterbank vakkundig uit zijn elektrische cross-over trekt, maar de boel wel netjes afwerkt. De ombouw kent twee smaken. De Basiskit brengt een gecoate aluminium laadvloer en een metalen scheidingsrek en twee sjorogen naar de Niro EV. De Prokit gaat iets verder en brengt onder meer opbergvakken onder de laadvloer en tussen de voorstoelen én twee extra sjorogen naar de elektrische cross-over. Heb je al een Kia Niro EV? Dan kun je ook een bestaand exemplaar laten ombouwen.
Kia Niro EV Cargo
De Basiskit kost €1.990, voor de uitgebreide Prokit ben je €2.680 kwijt. Voor beide ombouwpakketten geldt een garantietermijn van twee jaar. Uiteraard heeft ook de Kia Niro EV Cargo een 64,8 kWh accu en een 204 pk sterke elektromotor. Je komt er tot 460 kilometer ver mee op één lading.
De Kia Niro EV Cargo is ook in één keer te bestellen en kost dan minimaal €38.230. Dat bedrag is dus voor de DynamicLine uitvoeringen. Er zijn nog drie andere uitvoeringen, waarvan de ExecutiveLine de rijkst uitgevoerde is. Omdat de interieurafmetingen niet aan de eisen voldoen die de fiscus aan grijs kenteken stelt, krijgt de Niro EV Cargo die dan ook niet.

Lees hier het gehele bericht