Kia Sorento krijgt nieuwe neus

Wacht, de Sorento ‘middelgroot’?  Niet in Europa, maar in (onder meer) Noord-Amerika wel. Daar staat boven de al vrij forse Sorento nog de Telluride, die zijn maximaal zeven inzittenden nog meer ruimte biedt.
Die Telluride lijkt ook als inspiratie te dienen voor de facelift van de Sorento. Onder de dikke laag camouflage menen we namelijk verticale, dus hoge en smalle koplampen te zien, uiteraard met led-verlichting. Deze koplamp-opstelling biedt meer ruimte voor de grille, die daarmee ongetwijfeld in de breedte flink zal groeien.
De huidige Sorento (nog met het oude logo).
De Telluride.
Met verticale koplampen past de neus van de Sorento eigenlijk des te beter bij de kont, die immers al rechtopstaande lichtunits heeft. Daaraan lijkt dan ook niets wezenlijks te veranderen, al mogen we ongetwijfeld uitgaan van een net iets anders vormgegeven bumper en enkele andere detailwijzigingen.
Het is interessant dat de hele achterste raamstijl van deze testauto is afgedekt. Het zou kunnen dat Kia ook in dit ‘gebied grote wijzigingen plant, al is dat wel ongebruikelijk voor een tussentijdse update. Het dashboard is eveneens door de fotograaf vastgelegd, maar zo goed afgedekt dat er eigenlijk niets aan te zien is.

Lees hier het gehele bericht