Kijk eens aan, daar hebben we de betere Volkswagen Passat van Skoda

Wat zeggen we nou? Noemen we de Skoda Superb beter dan de Volkswagen Passat zonder er ook maar een meter in gereden te hebben? Euhm, ja. Om twee redenen: hij is er ook als sedan, de Passat niet, en hij wordt waarschijnlijk betaalbaarder dan zijn concerngenoot.
Prima auto, zo’n Skoda Superb. Biedt alles wat de Volkswagen Passat ook biedt en heeft inmiddels een vergelijkbaar bijna-premiumimago. En in de afgelopen twee jaar verkoopt-ie in Nederland beter.
Skoda Superb nog wel als sedan
Om te zien hoever het d-segment is gevallen, hoef je alleen maar naar de verkoopcijfers van de Passat te kijken. Eind jaren negentig wist Volkswagen er jaarlijk meer dan 16.000 te slijten. Inmiddels zijn dat er nog zo’n 600.
(Afbeelding: Skoda)
De consument rijdt liever in een SUV, daarom heeft Volkswagen besloten om de volgende generatie Passat alleen nog maar als stationwagon uit te brengen. Skoda houdt voor de Superb nog wel vast aan de sedan. De Superb en Passat zijn onderhuids gelijk.
Skoda-camper die nooit gebouwd zou worden is er nu toch!

Een forse auto van bijna 5 meter
Beide zijn forse auto’s geworden, met een lengte van meer dan 4,9 meter en een flinke wielbasis van 2,8 meter. Volgens Skoda is het interieur van de Superb nog ruimer dan dat van de huidige generatie, waarin je als inzittende al niks tekort komt.
(Afbeelding: Skoda)
Overigens noemden wij de Superb net een sedan, maar strikt genomen is het model een hatchback, met een vijfde deur om toegang te krijgen tot de bagageruimte. Er kan 645 liter in. Meer nodig? Vink dan de Combi aan op de bestellijst, waarin standaard 690 liter past (30 liter meer dan voorheen).
Raad hoeveel deze 30-jarige Skoda met 34 kilometer op de klok heeft gekost

Automatische DSG-bak altijd standaard
Een automatische transmissie met dubbele koppeling is altijd standaard op de Superb. Hij is er als 150 pk sterke mild hybrid met cilinderuitschakeling en als 204 pk leverende plug-in hybride.
(Afbeelding: Skoda)
Die laatste heeft een grotere batterij dan eerst (25,7 tegenover 12,7 kWh), waardoor de elektrische actieradius nu op meer dan 100 kilometer ligt. Het is mogelijk om de accu met maximaal 50 kW op te laden. De precieze specs en de prijzen worden later bekendgemaakt.
Uw Garage: Škoda 120L en de rest van Jeroen’s (Oostblok)verzameling

Nog steeds paraplu’s in de portieren
Een verrassende toevoeging aan de uitrusting is de afdekking van de bagageruimte in de Combi, die nu elektrisch bedienbaar is. In de centrale armsteun tussen de voorstoelen is een tablethouder geïntegeerd. En ja, de paraplu’s in de portieren zijn er ook nog steeds.

Lees hier het gehele bericht