Krijgt elektrische DS 3 E-Tense een Performance-versie?

De elektrische DS 3 E-Tense is met zijn 156 pk en 260 Nm krachtige elektromotor meer dan adequaat gemotoriseerd. In 9 tellen zit je ermee vanuit stilstand op een snelheid van 100 km/h en z’n topsnelheid van 150 km/h kun je enkel in Duitsland legaal uittesten. Voor wie meer wil, lijkt DS te werken aan een sportievere variant van de DS 3 E-Tense. Op deze set spionagefoto’s zien we daar namelijk de eerste levenstekenen van.
De Citroën DS3 Racing
De in Spanje gefotografeerde DS 3 E-Tense op deze foto’s is namelijk niet zomaar een DS 3 E-Tense. Hij heeft een deels afgeplakte snuit en een voorbumper die gezien de kleur ervan duidelijk niet bij dit exemplaar hoort. DS voert iets in zijn schild en het zijn de bredere lichtmetalen wielen ogenschijnlijk erachter behoorlijk potente remmerij. Ook opvallend: de verticale ledstrips waarin de dagrijverlichting is gehuisvest, is zo te zijn anders en met name dunner dan die van de bekende DS 3 E-Tense.
Mogelijk blaast DS met een sportiever ingestelde versie van de DS 3 E-Tense een oud sportlabel nieuw leven in. De DS3 zoals die nog onder de vlag van Citroën werd gevoerd was er als 208 pk sterke Racing. Nadat DS van Citroën werd losgeweekt ging die auto als DS 3 Performance door het leven.

Lees hier het gehele bericht