Lamborghini Urus Performante Essenza SCV12: voor de opperelite

Medio 2020 stelde Lamborghini de Essenza SCV12 voor. Van die niet-straatlegale circuitauto op basis van de Aventador zijn 40 exemplaren gebouwd. Lamborghini introduceert nu een speciale editie van de Urus die voluit Urus Performante Essenza SCV12 Limited Edition heet en die is voorbehouden aan klanten die al zo’n hyperexclusieve Essenza SCV12 in de garage hebben staan. Over exclusief gesproken.
De speciale Urus is alleen voor klanten die ook deze Lamborghini SCV12 hebben.
Net als van de Essenza SCV12 komen er slechts 40 exemplaren van de Lamborghini Urus Performante Essenza SCV12 Limited Edition. Elke klant kan zijn speciale uitvoering door Lamborghini’s Ad Personam-personaliseringsafdeling volledig naar eigen smaak laten aanpassen. Vanbuiten herken je de speciale variant onder meer aan de vele uit koolstofvezel opgetrokken extraatjes. Zaken als het dak, de motorkap, de zijspiegelkappen en de aankleding rond de dorpels zijn uit dat lichtgewicht goedje opgetrokken. De speciale Urus staat op 23-inch lichtmetaal waar zich zwarte remklauwen achter schuilhouden. De auto’s zelf zijn onder meer in nieuwe kleurstellingen te krijgen, compleet met stickerwerk dat verwijst naar de circuitauto waar de nieuwe Urus-versie naar is vernoemd.
Aan de aandrijflijn is niet gesleuteld en dus heeft de Urus Performante Essenza SCV12 Limited Edition net als de ‘reguliere’ Urus Performance een 666 pk en 850 Nm sterke biturbo 4.0 V8 waarmee -ie in 3,3 tellen vanuit stilstand naar een snelheid van 100 km/h ramt. De topsnelheid ligt op 306 km/h.

Lees hier het gehele bericht