Lamborghini viert 60e verjaardag met kleurrijk wereldrecord

Lamborghini mag dit jaar 60 kaarsjes uitblazen. Dat doet het met een reeks evenementen over de hele wereld, te beginnen in Japan. Daar kwamen afgelopen week meer dan 280 Lamborghini’s, van de oudste tot de nieuwste, samen bij het circuit van Suzuka. 251 daarvan reden tegelijkertijd over het circuit, waardoor de Italianen een nieuw wereldrecord achter hun naam kunnen schrijven: die voor langste parade van Lamborghini’s ooit. Het tafereel leverde talloze kleurrijke plaatjes op.
Tijdens het evenement bij het Japanse circuit beleefde de opgehoogde Lamborghini Huracán Sterrato zijn Japanse debuut en was er een plekje voor de TimeChaser_111100, een one-off op basis van de Huracán STO ontworpen door een Japanse kunstenaar. Rondom het evenement organiseerde het merk meerdere toertochten in het land, waaronder een met ruim 50 Lamborghini’s door de oude stadsdelen van Kyoto.
Alle modellen die Lamborghini ooit produceerde waren aanwezig, waaronder een aantal exemplaren die gerestaureerd zijn door de Polo Storico-tak van het merk. Die ontfermt zich over het voortbestaan van oudere Lamborghini’s zoals ook de erfgoedafdelingen van andere automerken dat steeds vaker doen.
Lamborghini-museum in vernieuwde vorm geopend
Lamborghini daalt in 2023 in meerdere werelddelen neer om stil te staan bij zijn 60e verjaardag. Hoe het programma er precies uitziet, is onbekend. Voor wie er hoe dan ook iets van mee wil krijgen: het merk opende onlangs zijn gerenoveerde museum in Sant’Agata Bolognese, waarin aandacht wordt besteed aan het jubileum middels een expositie.
Welke Lamborghini op de foto’s vangt jouw blik meteen?
Lamborghini

Lees hier het gehele bericht