Legendarische Volkswagen-oma terug in nieuwe reclame

Autofabrikanten doen er alles aan om aandacht te vragen voor hun nieuwe model. Naast dat marketingbureaus social media en magazines gebruiken om te adverteren, is de televisie al jaren een geliefd podium voor autoreclames. De oma-reclame van Volkswagen is misschien wel de bekendste autoreclame ooit.
Autovisie dood eerder in de archieven en selecteerden de meest spraakmakende en grappigste reclames die ooit te zien zijn geweest op televisie. Ook daarin kwam de video van Volkswagen voor.
Volkswagen-oma terug in reclame
Maar nu is de Volkswagen-oma dus terug. De Duitse vrouw verkoopt haar oude vertrouwde Polo en heeft ontzettend spijt van de verkoop. Ze verwijdert zelfs haar tattoo. Omdat ook de Volkswagen-oma moet vergroenen stapt ze in een ID.5 GTX, het sportieve coupé-achtige broertje van de ID.5.
De Snelste VW ID.5
De Volkswagen-oma laat even zien wat ze kan in de 299 pk en 460 Nm sterke GTX. In vergelijking tot haar Polo is het model een stuk sneller. Ook andere ID.5’s met 204 of 170 zijn geen concurrentie bij het stoplicht. De ID.5 GTX sprint van 0 naar 100 kilometer per uur in 6,3 seconden. De topsnelheid bedraagt 180 kilometer per uur.
(Afbeelding: VW)
Alle versies van de ID.5 GTX hebben een 77 kWh accupakket. Door de verbeterde stroomlijn van de GTX, komt deze versie niet heel veel minder ver dan de normale varianten. Volkswagen geeft 491 kilometer aan actieradius op voor de GTX en 516 kilometer voor de normale versies.
Video Volkswagen ID.5
Naast dat het design slim is voor de luchtweerstand en dus actieradius, is een SUV-coupé ook qua uiterlijk populair. Veel kopers willen hoog zitten en genoeg ruimte hebben om met vier volwassene ruim te kunnen zitten. Of die Volkswagen ID.5 GTX hieraan voldoet, zie je in onderstaande video waarin Jaco Bijlsma je alles vertelt van de VW ID.5 GTX.

Reclame voor sigaretten is alleen op een Lotus Evija cool

Lees hier het gehele bericht