Lightyear 2: zonneauto met 800 kilometer range te reserveren

De Lightyear 0 is met zijn vanafprijs van €2,5 ton bepaald niet voor iedereen weggelegd. De Nederlandse fabrikant van efficiënte elektrische auto’s, die een deel van hun benodigde energie opwekken met zonnecellen, komt eind 2025 met een oplossing. Vanaf dat jaar slingert het de productie aan van de Lightyear 2, een nieuwe elektrische auto die een stuk betaalbaarder moet zijn dan de Lightyear 0.
De Lightyear 2 krijgt een verwachte vanafprijs van minder dan €40.000. Hij komt als eerste in de de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten op de markt. De Lightyear 2 wordt een vijfzitter met volgens zijn scheppers een grote bagageruimte. Lightyear mikt op een elektrisch bereik van meer dan 800 kilometer. Bepaald niet verkeerd. De Lightyear 2 heeft een vergelijkbare lijn als de Lightyear 0, maar staat in ieder geval hoger op zijn poten.
Geïnteresseerden kunnen zich op de website van Lightyear al inschrijven voor de Lightyear 2. Mobliliteitsbedrijven als LeasePlan, MyWheels, Arval en Athlon hebben samen al 21.000 exemplaren van de Lightyear 2 gereserveerd.

Lees hier het gehele bericht