Mercedes-AMG EQS 53 komt verder dankzij Brabus

Wie zich in de fortuinlijke situatie bevindt te kunnen winkelen bij Mercedes-Benz voor een elektrische EQS, keert hoe dan ook met een liftback met een behoorlijk elektrisch bereik huiswaarts. Als EQS 450+ schopt het elektrische alternatief voor de S-klasse het namelijk tot een actieradius van maar liefst 762 kilometer. De versie met de minst lange elektrische adem is de meest potente: de Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ met maar liefst 761 pk aan elektrokracht. Het is die variant die de Duitse tuner Brabus onder handen neemt. Met bijzonder resultaat.
Brabus hangt de AMG-versie van de EQS uiteraard vol met zaken als lipjes, randjes en spoilers. Ditmaal zijn die niet alleen gericht op het verhogen van de neerwaartse druk, maar op het verbeteren van de wijze waarop de van nature al aalgladde EV door de lucht snijdt. Zo geeft Brabus de EQS een voorlip die de stabiliteit op hoge snelheid verhoogt, maar die ook minder luchtweerstand oplevert. Voor de achterwielen plakt Brabus optische extraatjes toe die de luchtstroom verbetert en onderaan de achterkant wordt versierd met een diffuser en een achterspoiler die de EQS-op-stoom ook stabieler moet maken.
De Mercedes-AMG EQS 53 4Matic krijgt nieuw 22-inch lichtmetaal én een aanvulling op Mercedes’ Ride Control waarmee de EQS aan de voorzijde 1,5 centimeter dichter tegen het asfalt komt te liggen. De verlaging achter bedraagt 2 centimeter. Volgens Brabus zijn de aanpassingen zo ingrijpend dat de Cw-waarde van 0,20 met maar liefst 7,2 procent wordt verbeterd. De EQS 53 komt in de basis tot 563 kilometer ver o een volle lading. Volgens Brabus levert die betere aerodynamica de Mercedes-AMG EQS 53 4Matic bij snelheden tussen de 100 km/h en 140 km/h tot 7 procent meer bereik op. Brabus had de aanpassingen eerder al voor de niet-AMG-versies van de EQS ontwikkeld.

Lees hier het gehele bericht