Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé: zespitters subtiel bijgeschaafd

Mercedes-Benz gaat maar wat graag met de vijl langs het oorspronkelijke kleimodel van de AMG GT 4-Door Coupé. Eerder werden de versies met zespitter al subtiel vernieuwd en daarna nam het merk de versies met V8 in zijn vernieuwingsstroom mee. Nu vijlen de Duitsers de AMG GT 4-Door met zescilinders opnieuw bij, zij het uiterst subtiel.
De Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé 43 en GT 4-Door 53 – de smaken met achtereenvolgens 367 pk en 435 pk sterke mild-hybride zes-in-lijn machines – krijgen een nieuwe voorbumper. Je herkent de vernieuwde varianten aan de grotere koelopening onderin die voorbumper en aan de enkele verticale koelsleuven aan weerszijden ervan. Ook plakt Mercedes-Benz een dikke zwarte strip onder de grille. De grille moet daarmee groter lijken dan hij is en dat moet de zespitters meer in lijn brengen met de versies van de Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé 63’s die van nature een grotere grille hebben.
Mercedes-Benz AMG GT 4-Door Coupé met V8-styling
Is er meer nieuws? Zeker. Zo krijgen de 43- en 53-modellen van de AMG GT 4-Door Coupé voortaan standaard een elektrisch bedienbaar schuifdak, een inductielader achterin en een aangescherpte versie van het MBUX-infotainmentsysteem. Wil je een AMG GT 4-Door Coupé met zescilinder, maar met (bijna) het uiterlijk van de 63-smaken met V8? Dat kan net als voorheen. Mercedes-Benz biedt namelijk weer het V8 Stylingpakket aan, evenals het AMG Aerodynamicapakket. Wie het optionele chroompakket aanvinkt, krijgt voortaan ook een in chroom uitgevoerde frontsplitter. Liever meer zichtbaar koolstofvezel? Ga dan voor het – inderdaad – carbonpakket.

Lees hier het gehele bericht