Mercedes-AMG SL63 als Motorsport Collectors Edition

De Mercedes-AMG SL63 4Matic+ Motorsport Collectors Edition: zo heet het nieuwe speciaaltje van Mercedes-Benz voluit. Alhoewel; zo speciaal is de auto ook weer niet. Het betreft een tot 100 exemplaren gelimiteerde variant van de SL63 om stil te staan bij het aflopen van het Formule 1-seizoen van 2022. Het merk komt dus eigenlijk vrij laat met de auto. De lak van de Motorsport Collectors Edition is natuurlijk een directe verwijzing naar de F1-auto’s van het merk, met de fade naar zwart aan de achterkant en sterretjespatroon.
Voor de rest is het echter ‘gewoon’ een SL63 4Matic+ met vrijwel alle opties als standaarduitrusting en het AMG Night package en Night package 2 om verschillende uiterlijke details in het donker uit te voeren. Ook staat de auto standaard op de 21-inch 10-spaaks AMG-wielen, krijgt-ie het aero-pakket mee en draagt-ie een aantal details in de kleuren van de sponsor van het Formule 1-team van Mercedes-AMG.
Motorisch liet het merk de auto ongemoeid. Dat betekent dat ook deze uitvoering van de SL63 het doet met een 585 pk en 800 Nm koppel sterke V8 die de krachten verdeelt over alle vier de wielen, goed voor een 0 tot 100-tijd van 3,6 seconden en een top van 315 km/h. Van de Motorsport Collectors Edition worden 100 exemplaren gebouwd. Of die ook in Nederland te bestellen zal zijn, is bij de Mercedes-importeur nog niet bekend. Mocht dat straks wel het geval zijn, reken dan op een vanafprijs van zo’n €300.000. Dat kost een rijk uitgeruste ‘reguliere’ SL63 immers ook bijna.
De lak is speciaal, maar verder is het min of meer een ‘gewone’ SL63 4Matic+.

Lees hier het gehele bericht