Mercedes-Benz met compacte elektrische sedan naar IAA

Mercedes-Benz belooft bij de IAA Mobility in München komend september weer een blik met elektrisch nieuws open te trekken. Zo maken we er bijvoorbeeld kennis met de gefacelifte EQA, de opgefriste EQB én de vernieuwde EQV. Het grootste nieuws komt echter in de vorm van een nog naamloze conceptauto, waar Mercedes-Benz nu alvast het silhouet laat zien. Het gaat duidelijk om een sedanachtige met een vrij gestroomlijnde koets. Een auto die volgens Mercedes-Benz ‘het instapsegment herdefinieert’. Alles bij elkaar opgeteld kan het eigenlijk om maar één auto gaan: een conceptversie van de Mercedes-Benz ‘EQA sedan’.
Begin dit jaar dook de compacte elektrische sedan voor het laatst op (zij het volledig gecamoufleerd) voor de lens van onze spionagefotograaf. Kort daarna lieten we onze illustrator de EQA Sedan eens schetsen. Reken op een auto die duidelijk een kleine broer van de EQE is, maar tegelijkertijd ook de nodige CLA- en A-klasse Limousine-genen heeft. De EQA sedan komt op een nieuwe MMA-basis te staan, dat weliswaar ook nog ruimte biedt aan brandstofmotoren, maar qua elektrificatie weer een stap verder moet komen dan bijvoorbeeld bij de EQA en EQB nu het geval is. Reken op zeer snel laden met tot wel 350 kW en de actieradius van de EQA-met-kont ligt ongetwijfeld ruim boven de 500 km.
Mercedes-Benz EQA (illustratie, Larson)
Hoe moet het dan verder met de andere EQA? Nou, die krijgt zoals gezegd een facelift waarvan we in München alles al te zien krijgen en mogelijk hangt er dan ook een andere naam aan. Als Mercedes-Benz de nomenclatuur blijft volgen die het nu hanteert bij de grotere EQ-modellen, zal de EQA verdergaan als EQA SUV en wordt de nieuwe sedan dus simpelweg de EQA. De productieversie daarvan verwachten we pas volgend jaar.

Lees hier het gehele bericht