Niet onverwacht! Volkswagen stopt in 2030 met Seat als automerk

Seat is het enige volumemerk binnen de Volkswagen Groep zonder elektrische auto’s. En daar gaat geen verandering in komen. EV’s zijn voorbehouden aan Cupra, waar nu alle aandacht naar uitgaat. Seat blijft bestaan, maar zal in 2030 geen automerk meer zijn.
Althans, dat hebben hooggeplaatste managers tegen het Britse Autocar gezegd. Seat zal aan het einde van dit decennium worden omgevormd van een automerk tot een mobiliteitsmerk voor jonge mensen.
Seat krijgt nooit een elektrische auto
“We analyseren nu de rol die Seat in de toekomst zal spelen, als de verkoop van brandstofauto’s stopt”, aldus een topman. Met andere woorden: het merk krijgt nooit een EV en zal zijn uitgespeeld als in 2035 de verkoop van brandstofauto’s wordt verboden.
De nieuwe Cupra Tavascan is een straatlegale conceptcar

“We zullen Seat fris houden”, gaat de persoon verder, wat dat ook moge betekenen, “en zullen doorgaan met hybrides en efficiënte verbrandingsmotoren tot het einde van dit decennium.”
Mobiliteitsmerk met scooter en micro cars
Seat wordt mogelijk een mobiliteitsmerk met elektrische scooters en micro cars voor gebruik in de stad. In 2019 liet het merk al een Renault Twizy-achtige concept car zien, de Minimo.
Cupra UrbanRebel Racing Concept: Rebels elektrisch circuitmonster

“Met Seat en Cupra hebben we het beste van twee werelden”, aldus een woordvoerder: “verbrandingsmotoren en elektrische aandrijving.” Al lijkt het er verdacht veel op dat de fabrikant simpelweg in een soort sterfhuisconstructie zit.
Alle ballen op elektromerk Cupra
Alle ballen worden nu gericht op Cupra, dat weliswaar nog niet aan de verkoopcijfers van Seat kan tippen, maar wel een enorme groei laat zien. De elektrische Cupra Born krijgt volgend jaar gezelschap van de Tavascan en in 2025 van de Urban Rebel.

Lees hier het gehele bericht