Nieuwe designbaas voor Volkswagen: nieuwe stijl op komst?

In december kondigde Volkswagen aan dat Michael Mauer zich de nieuwe overkoepelende designbaas van de Volkswagen Groep mag noemen. Mauer volgt Klaus Zyciora – voorheen Klaus Bisschof – op. Voordat Klaus Bisschof in 2019 promoveerde tot hoofdontwerper van de Volkswagen Groep, was hij de designbaas van de designafdeling van automerk Volkswagen. De Slowaak Jozef Kabaň volgde Klaus Zyciora in 2019 op als designbaas van Volkswagen, maar ook Kabaň maakt nu plaats voor een opvolger.
En dat is niet de minste. Volgens het Duitse Automobilwoche staat Andreas Mindt per 1 februari op de designtroon van het merk Volkswagen. Mindt is momenteel de designchef van Bentley. Op zijn beurt blijft Bentley uiteraard niet zonder designbaas. Tobias Suehlmann die momenteel Head of Exterior Design bij Bentley is, promoveert bij Bentley tot Design Director. 
Of het doorschuiven van Mindt naar Volkswagen betekent dat hun modellen er anders gaan uitzien? Mogelijk op termijn, maar het aanpassen van de huisstijl van een merk is veelal een proces dat geleidelijk verloopt.

Lees hier het gehele bericht