Nieuwe Duitse elektrische auto gaat vier keer langer mee dan normale auto

e.Volution is een in 2021 in het Duitse Aken uit de grond gestampte start-up die een klein jaar geleden een elektrische shuttlebus presenteerde: de Meta. Het bedrijf heeft echter ook de ambitie om een elektrische personenauto op de markt te brengen. In de vorm van deze Space geeft e.Volution weg wat het op automobiel vlak precies wil gaan uitspoken.
De e.Volution Space is een elektrische SUV-achtige die net even anders oogt dan het hoogpotige elektrische SUV-spoel dat je de laatste jaren om de oren vliegt. Hij is voorgesteld als 4,09 meter lange vijfzitter én in 4,92 meter lange vorm met plek voor tot acht inzittenden. Beide versies zijn met hun breedte van 1,92 meter – inclusief zijspiegels – relatief smal. In de bodem van de Space ligt een 40 kWh accu en daar perst de Space volgens zijn scheppers een bereik uit van 750 kilometer. 750 kilometer uit een 40 kWh batterij? Niet helemaal. De Space heeft namelijk een range extender aan boord die het accupakket bijlaadt. Op enkel elektrokracht komt de e.Volution namelijk een uiterst bescheiden 150 kilometer ver. De range-extender nipt overigens lpg in plaats van benzine.
De Duitse toekomstvisie heeft een mee- en tegensturende achteras, een ‘modulair interieur’ en een dak dat je volgens e.Volution optioneel kunt bedekken met zonnecellen. De achterklep zou eenvoudig te verwijderen moeten zijn. Wie ook de stoelen uit de Space trekt, heeft volgens de start-up zo de beschkking over een enorme laadruimte. De Space heeft een laadvermogen van 650 kilo, kan tot 3.500 kilo trekken en legt zelf een bepaald niet malse 2.800 kilo in de schaal.
Maar er is meer. e.Volution meldt dat het zich een toekomst voorstelt waarin je de Space om de vijf jaar grondig laat vernieuwen. Het accupakket maakt plaats voor een nieuw exemplaar en de oude batterij krijgt een tweede leven in de wereld van de niet-automobiele energieopslag. Volgens e.Volution gaat de Space dan ook vier keer langer mee dan een traditionele personenauto.

Lees hier het gehele bericht