Nieuwe Mercedes-AMG GT geeft meer prijs

De nieuwe SL is een stuk sportiever dan zijn voorganger en is bovendien altijd afkomstig van Mercedes-AMG. Niet zonder reden, want de SL moet niet alleen de vorige SL en S-klasse Cabriolet maar ook de AMG GT Roadster doen vergeten. Er komt ook – kort door de bocht – een dichte versie van de SL en dat is dan dus ook de opvolger van de AMG GT, alleen heet die wél gewoon AMG GT. Natuurlijk wordt de nieuwe AMG GT wel wat meer dan een ‘SL Coupé’, hij volgt qua lijnenspel duidelijk het voorbeeld van de vorige en het is niet heel waarschijnlijk dat het net als de SL een 2+2 wordt.
Mercedes-AMG GT
Op deze foto’s, gemaakt in het Spaanse Altea door een AutoWeek-lezer, zien we beter dan ooit de achterruit van de nieuwe Mercedes-AMG GT. Op eerdere foto’s was die nog deels afgeplakt. Ook hier geen verrassingen ten opzichte van de vorige AMG GT, al lijkt de ruit wel iets dieper door te lopen en dus is er mogelijk iets meer zicht naar achteren vanuit de auto. Verder is nu beter dan eerder te zien wat er achter de stoelen gebeurt en het lijkt er inderdaad sterk op dat het bij twee zitplaatsen blijft.
Waarschijnlijk komen er van de Mercedes-AMG GT net als de SL een 55- en 63-variant. Die hebben respectievelijk 476 pk en 585 pk sterke 4.0 V8 in de neus liggen. Een ruim 800 pk sterke plug-in hybride E-Performance-versie zit logischerwijs ook in het vat.

Lees hier het gehele bericht