Nieuwe Porsche Panamera laat laatste brul horen op de Ring

De eerste Porsche Panamera liep zo’n zeven jaar mee en de huidige heeft er bijna een even lang dienstverband op zitten, dus is het wachten op de volgende. Die nadert met rasse schreden; de onthulling vind waarschijnlijk nog dit jaar plaats. Voor het zover is, jaagt Porsche ‘m nog een keer door de Groene Hel. De Panamera mag dan niet zo sportief zijn als een 911, het is uiteraard wel de bedoeling dat je je mannetje kunt staan als het hard gaat.
Zoals we eerder al konden ontwaren, krijgt de nieuwe Panamera een wat scherper gelijnd front met een spitsere voorbumper, scherpere vouwen in de motorkap en wat hoekiger vormgegeven koplampen. Aan de achterkant valt vooral de gelijkenis met de huidige 911 op, want de Panamera krijgt ook iets ‘plattere’ verlichting.
Hij komt uiteraard weer met een vrij breed scala aan (al dan niet plug-in hybride) aandrijflijnen met een V6 of V8 als kloppend hart. Een volledig elektrische Panamera hoef je nog niet te verwachten. Die volgt logischerwijs na deze derde generatie. Dit is immers de laatste die nog een brandstofbrul laat horen.

Lees hier het gehele bericht