Nieuwe Porsche Panamera van dichtbij

Porsche verkocht vorig jaar wereldwijd meer Taycans dan Panameras en daarmee heeft de EV zich gebombardeerd tot absoluut succesnummer van het merk. In Nederland moest de Panamera in 2022 de Cayenne, Taycan en 911 voor zich dulden en dit jaar staat ook de Macan hoger genoteerd dan de Panamera-familie. De huidige generatie draait mee sinds 2016 en inmiddels wordt er hard gewerkt aan een volledig nieuwe. Die is nu van behoorlijk dichtbij te zien.
De nieuwe Porsche Panamera is mogelijk de laatste generatie van het model dat nog met verbrandingsmotoren te koop is. Het gesnapte prototype is nog beplakt met misleidend camouflagewerk, desondanks is toch al behoorlijk goed te zien hoe hij opdroogt. Opvallende designelementen zijn er zeker. Zo lijkt Porsche de bilpartij van de nieuwe Panamera  gelijkenissen te geven met die van de 911 en de Taycan. Verder trekken de zijspiegels de aandacht, die staan elk namelijk op twee pootjes.
We verwachten dat Porsche later dit jaar meer van de nieuwe Panamera laat zien. Reken op diverse (plug-in) hybrides én op varianten die het zonder vergaande elektrohulp moeten doen.

Lees hier het gehele bericht