Nieuwe Volkswagen Passat: groter en ruimer, maar alleen als Variant

De nieuwe generatie Volkswagen Passat komt namelijk alleen nog als Variant en dat betekent dat het straks over en uit is voor de Passat Sedan. De nieuwe Volkswagen Passat Variant groeit echter behoorlijk ten opzichte van het huidige model. Hij wordt namelijk maar liefst 14,4 centimeter langer en strekt zich uit over een afstand van 4,92 meter. Hoewel de overhangen van de nieuwe Passat forser zijn geworden, neemt ook de wielbasis toe en wel met een behoorlijke 5 centimeter tot 2,84 meter. Daar komt bij dat de Passat Variant ook nog eens 2 centimeter breder wordt. Die extra centimeters merk je straks zowel op de achterbank als helemaal achterin de Passat Variant.
Volgens Volkswagen slokt de nieuwe Passat Variant 690 liter op, 40 liter meer dan het uitgaande model. Gooi je de achterbank plat, dan kun je maar liefst 1.920 liter aan spul in de Passat verstouwen. Dat is 140 liter meer dan zijn voorganger met neergeklapte achterbank opslokt. Passagiers op de achterbank profiteren in de nieuwe Passat Variant van 5 centimeter extra beenruimte. Een forse toename.
Onder de nieuwe Volkswagen Passat Variant vind je het MQB Evo-platform. Geen geheel nieuwe basis dus voor de nieuwe Passat. Een volledig elektrische versie komt er dan ook niet, daar heeft Volkswagen natuurlijk deze ID7 Variant voor bedacht. Net als de uitgaande Passat krijgt ook het nieuwe model plug-in hybride aandrijflijnen. Er komen 204 pk en 272 pk sterke stekkerversies met een elektrisch bereik tot een heel behoorlijke 120 kilometer. Reken daarnaast natuurlijk ook op mild-hybride benzineversies.
Het in Slowakije gelegen Bratislava is straks de geboorteplek van de nieuwe Passat Variant. Daar loopt de auto straks samen met de nieuwe Skoda Superb waar naast een Combi wél gewoon weer een tweede carrosserievariant (liftback) van komt van de band.

Lees hier het gehele bericht