Nieuwe Volkswagen Tiguan betrapt: ook elektrisch?

We hebben je de nieuwe Volkswagen Tiguan al meermaals kunnen laten zien. Het exemplaar dat onze in de sneeuw bivakkerende spionagefotograaf ons nu voorschotelt is niet eens beduidend minder afgeplakt dan de eerder gekiekte testmodellen. Toch laat de nieuwe Volkswagen Tiguan op deze foto’s beter zien hoe de definitieve versie wordt, wat vooral te maken heft met het feit dat het een wit exemplaar is en dat de details er op dit model beter uitspringen.
De nieuwe Volkswagen Tiguan op deze foto’s heeft slechts aan de voor- en achterzijde nog licht stickerwerk, al laat zich vrij goed raden hoe de auto er daadwerkelijk uit komt te zien. Opvallend is de onderste grille in de bumper van dit exemplaar. Die is namelijk opgebouwd uit horizontale lamellen en niet uit het semi-dichte gaaswerk zoals de eerder gefotografeerde exemplaren dat hadden. Daarnaast heeft dit testexemplaar ook geen chroomkleurige afwerking rond de zijruiten, wat er wellicht op wijst dat het een R-Line-uitvoering is. De 4Motion-badge op de achterklep wijst natuurlijk op een vierwielaangedreven versie. Vergeet trouwens de achterlichten zoals je die op dit exemplaar ziet. De productieversie krijgt compleet andere exemplaren die waarschijnlijk ook nog eens met elkaar verbonden zijn. Vanbuiten oogt de nieuwe Tiguan in ieder geval een stuk meer afgerond dan het huidige model.
Volkswagen Tiguan (illustratie: Larson)
De nieuwe Volkswagen komt waarschijnlijk uiterlijk in 2024 op de markt. Het huidige model stamt uit 2015 en is dan een ruime 8 jaar oud. Uiteraard komt de nieuwe Volkswagen Tiguan met zowel reguliere benzinemotoren als met plug-in aandrijflijnen op de markt. In China krijgt de consument waarschijnlijk weer de beschikking over een Coupé versie. Die bestaat namelijk ook van het huidige model: de Tiguan X. Komt er ook een elektrische Volkswagen Tiguan? Dat zou heel goed kunnen, zo werd onlangs duidelijk.

Lees hier het gehele bericht