Nio opent tweede accuwisselstation in Nederland

Tesla heeft het Supercharger-netwerk, Nio heeft Power Swap Stations. Power Swap Stations zijn geen laadstations, maar accuwisselstations waar je in enkele minuten het lege accupakket van je Nio kunt omwisselen voor een tot 90 procent volgeladen exemplaar. Begin december opende Nio zijn eerste Nederlandse Power Swap Station en nu is de tweede uit de grond gestampt in Apeldoorn.
Nio’s tweede Power Swap Station staat op het parkeerterrein van Hotel Van der Valk Exclusief aan de A50. Nio wil niet alleen in Nederland een dekkend netwerk van accuwisselstations hebben, maar in heel Europa. Volgend jaar al moeten er in Europa 120 Power Swap Stations zijn.
Bij de huidige Power Swap Stations kunnen dagelijks tot 312 accu’s worden gewisseld. In de accuwisselstations, die ongeveer zo groot zijn als twee garageboxen, kunnen tot 13 accupakketten gelijktijdig opgeladen worden met een laadvermogen van 20 kWh tot 80 kWh. Nio maakte onlangs de prijzen van zijn eerste drie voor Nederland bestemde modellen bekend: de ET5, ET7 en EL7. Die zijn zowel met als zonder accu’s te koop. In het laatste geval huur je de 75 kWh of 100 kWh grote accu’s voor een vast maandbedrag.

Lees hier het gehele bericht