Nissan: 19 nieuwe elektrische modellen tegen 2030

Onder de noemer Ambition 2030 deed Nissan in 2021 zijn EV-plannen uit de doeken. Tot en met 2030 zou Nissan 23 nieuwe geëlektrificeerde modellen op de markt brengen, waarvan vijftien volledig elektrisch. Die plannen scherpt Nissan nu aan. Tussen nu en 2030 wil Nissan in totaal 27 nieuwe geëlektrificeerde modellen introduceren. Daarvan moeten er 19 volledig elektrisch zijn.
Wereldwijd komen de komende jaren dus meer geëlektrificeerde modellen van Nissan aan en dat betekent ook dat Nissan zijn verkoopverwachtingen bijstelt. Aanvankelijk mikte het merk erop dat in het fiscale jaar 2026 in Europa 75 procent van de geleverde auto’s een geëlektrificeerde aandrijflijn zou hebben. Dat percentage is nu bijgesteld naar maar liefst 98 procent. Wereldwijd moet in 2026 zo’n 44 in plaats van 40 procent van alle verkochte auto’s in meer of mindere mate geëlektrificeerd zijn.
Nissan komt in ieder geval met een volledig elektrische opvolgere van de Micra. Die nieuwe Nissan Micra wordt een technisch broertje van de nog te onthullen Renault 5. Ook weten we dat Nissan en Renault onderzoeken of er ook samen aan een reeks elektrische compacte middenklassers gewerkt kan worden. Het zou gaan om elektrische modellen die pas na 2026 op de markt komen. In 2021 liet Nissan drie elektrische studiemodellen zien waarmee het mogelijk weggaf welke designrichting het de komende jaren met zijn EV’s kiest.

Lees hier het gehele bericht