Ook BMW 4-serie aan de gebogen displays

BMW kondigt voor diverse modellen een reeks relatief kleine wijzigingen aan. Die gaan van nieuwe exterieurkleuren en interieuropties voor de BMW 7-serie tot nieuwe optionele koplampen met Swarovski-kristallen voor de X7. Ook kan je in de elektrische BMW iX de voorverwarmingsfunctie voor de batterij straks handmatig activeren en is Driver Assistant net als Trailer Assistant straks standaard op de elektrische SUV. Groter nieuws heeft betrekking op de 4-serie. Die modelreeks heeft straks namelijk een heel ander binnenste.
De BMW 4-serie Coupé, 4-serie Cabrio en 4-serie Gran Coupé zijn inmiddels een aantal jaar oud en kwamen dus op de markt voordat BMW zijn Operating System 8-infotainmentsysteem met twee optisch aan elkaar versmolten en gebogen schermen op grote schaal uitrolde. De 4-serie heeft momenteel nog een traditioneel ogend dashboard met een overkapt instrumentarium, maar dat verandert dit voorjaar. Alle modellen van de 4-serie krijgen dan een 12,3 inch digitaal instrumentarium en een gebogen infotainmetscherm met een diagonaal van 14,9 inch. De elektrische BMW i4 had dit systeem overigens al.
BMW Operating System 8 is trouwens niet lang meer het nieuwste infotainmentsysteem van BMW. In het Verenigd Koninkrijk monteert BMW in het tweede kwartaal van dit jaar in ‘bepaalde versies’ al Operating System 9. Nog even een pilot dus.

Lees hier het gehele bericht