Opel Insignia Grand Sport GSI Edition Bitter – In het Wild

Bitter. Opel-liefhebbers spitsen bij het horen van die naam meteen de oren, want met modellen als de CD en SC bracht het merk ooit zeer tot de verbeelding modellen met Opel-techniek op de markt. Later verviel Bitter tot een soort ‘veredelaar’ met stevig aangepakte versies van de laatste Vectra en de eerste Insignia, waarvan één van de weinige gebouwde exemplaren het al eens tot deze rubriek schopte. Nog weer later was er deze auto: de Opel Insignia Grand Sport GSI Edition Bitter.
Inderdaad, Bitter durft deze Insignia zelf niet eens meer onder de merknaam Bitter te verkopen. Het is een Opel, maar dan met een Bitter-sausje. Overigens zijn Bitter-logo’s daar nog wel onderdeel van, maar heel veel meer dan dat heeft de ‘Bitter-ficatie’ hier niet om het lijf. AutoWeek-fotograaf Willem Verstraten kwam deze Duits gekentekende auto in Nederland en onder werktijd tegen, wat de aanwezigheid van de Volkswagen ID Buzz-duurtester verklaart. Het lijkt te gaan om de ‘Bitter’ die ook wordt gebruikt voor de brochure van dit model. De GSI-logo’s wijzen erop dat hier het topmodel staat, maar Bitter levert de Insignia in principe ook ‘gewoon’ met bescheidener motoren.
Wij gokken erop dat deze zwarte Insignia is voorzien van een 210 pk sterke diesel met vierwielaandrijving. De bumpers wijken af van wat we van de reguliere Insignia gewend zijn, maar alleen omdat ze zijn overgenomen van de GSi-versie. De wielen lijken wel uniek voor Bitter, net als het ornament achter de voorste wielkasten. De stoelen mogen er ook zijn. In de basis zijn ook deze onderdelen weliswaar geleend van de GSi, maar de speciale beige bekleding met stiksels in ruitpatroon maken er toch iets bijzonders van.

Lees hier het gehele bericht