Porsche 718 Cayman GT4 RS ‘Manthey’ nog sneller over de ‘Ring

Er was eens… een Porsche 718 Cayman, het dichte broertje van de Boxster. De dikste versies daarvan hebben geen vier- maar een zescilinder, te beginnen bij de GTS 4.0. Voor de echte sportievelingen volgt dan de GT4-versie, voor de échte diehards is er de GT4 RS. Althans, dat zou je denken. Er is namelijk ook nog zoiets als een Porsche 718 Cayman GT4 RS met Manthey Kit.
Manthey Racing legt zich volledig toe op het ontwikkelen van extra snelle race-Porsches en is gevestigd bij het beroemde Nürburgring-circuit. In samenwerking met Porsche komt het met de Manthey Kit, die onder meer bestaat uit een (nog) bredere achtervleugel, meer carbon elementen, een aangepaste bodemplaat, gestroomlijnde ‘aerodiscs’ voor de achterwielen en een schroefset bestaande uit speciaal voor circuitgebruik ontwikkelde en uitgebreid verstelbare veren en dempers.
De aanpassingen missen hun effect niet, tenminste als je iemand bent die opgewonden raakt van zo snel mogelijk rondjes rijden op beroemd asfalt. Dat doet de GT4 RS met de upgrades namelijk in 7:03,12q1, 6,179 seconden sneller dan de standaard GT4 RS. Bij de banden is er daarbij overigens geen verschil: beide verianten stonden op Michelin Pilot Sport Cup 2 R-rubber. De Manthey Kit is ‘gewoon’ via de Nederlandse Porsche Centra verkrijgbaar.

Lees hier het gehele bericht