Porsche Vision 357 Speedster: elektrisch, open en bijna 1.100 pk sterk

Porsche bestaat 75 jaar en dat heuglijke feit vierde het merk begin dit jaar al door de Vision 357 te presenteren. Op dat met retrodesign overladen studiemodel borduurt Porsche voort door deze Vision 357 Speedster te presenteren Het Speedster-deel van de naam verraadt al waarmee de nieuwe showauto zich onderscheid van zijn dichte broertje. Maar de Porsche Vision 357 Speedster verschilt ook op een ander vlak enorm van zijn dichte equivalent.
De Porsche Vision 357 Speedster naast de dichte versie.
Waar de dichte Vision 357 die in januari dit jaar werd gepresenteerd zijn 500 pk sterke aandrijflijn ontleende aan de Porsche 718 Cayman GT4 RS, deelt deze Vision 357 Speedster namelijk zijn techniek met de 718 GT4 e-Performance. Dat betekent dat -ie de aandrijflijn en batterijen heeft van de Mission R en is gebouwd rond het chassis van een 718 GT4 Clubsport. Inderdaad: de Vision 357 Speedster heeft een elektrische aandrijflijn. En wat voor een. De aandrijflijn van de 718 GT4 e-Performance stampt namelijk tot 1.088 pk naar de achterwielen en heeft een 80 kWh accupakket.
Porsche
De Vision 357 Speedster is vooral een open versie van de Vision 357. Het feit dat er geen dak op betekent dat we voor het eerst het interieur van de Vision 357’s kunnen bekijken. Het binnenste is aan de bijrijderskant afgedekt met een tonneau en dus is een en ander alsnog aan het zicht onttrokken. Wat we wel zien: veel koolstofvezel, een transparant digitaal instrumentarium en een stuurwiel met opvallende Miami Blue-kleurige accenten.
Gaat de auto in productie? Zeer waarschijnlijk niet. Porsche omschreef de dichte versie eerder als een ‘mogelijke uiting van toekomstig Porsche-design’. Mogelijk zitten er dus wel flarden in van designelementen die je later terug gaat zien.

Lees hier het gehele bericht