Prijzen 520 pk sterke topversies Alfa Romeo Giulia en Stelvio

In april tilde Alfa Romeo al de vernieuwde versies van de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio en de Stelvio Quadrifoglio op het podium. Het sportieve duo werd toen vooralsnog alleen als Quadrifoglio 100th Anniversario getoond, maar nu zijn ook de versies met een kortere naam er. Uiteraard moet je voor de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio aardig diep in de buidel tasten, maar daar krijg je dan ook een bijna onmeetbare berg Italiaanse pk-pret voor terug.
De Quadrifoglio-versies van de Alfa Romeo Giulia en Stelvio hebben namelijk een aangepaste 2.9 biturbo V6, een machtige machine die voortaan 520 pk in plaats van 510 pk sterk is. Die snerpende zescilinder stuurt z’n 600 Nm via een mechanisch sperdifferentieel met een van de Giulia GTA’s afgekeken instelling naar de wielen.
Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio
Net als de mildere en eerder gepresenteerde vernieuwde Giulia en Stelvio krijgen ook de Quadrifoglio-versies een 12,3 inch digitaal instrumentarium. Ook nieuw is de carbon-afwerking op het dashboard en op de deurpanelen.
Als optie is het tweetal uit te rusten met een uitlaatsysteem van Akrapovic. Vanbuiten kun je de vernieuwde Quadrifoglios vooral aan hun koplampen onderscheiden van de eerdere versies. Net als de reguliere vernieuwde versies hebben ze namelijk een nieuwe led-indeling met in elke unit drie ledsegmenten. Het zijn overigens volledig adaptieve full-ledmatrixkijkers. De Giulia Quadrifoglio staat op 19-inch lichtmetaal met vijf ‘ronde spaken’. De Stelvio staat op vergelijkbare wielen, al zijn ze met 21 inch een stuk groter. Achter de wielen houdt zich speciale Q-remmerij schuil. Zowel de Giulia Quadrifoglio als Stelvio Quadrifoglio is optioneel te krijgen met keramische remmen met rode remklauwen. Deze remmen leveren een gewichtsreductie op van 17 kilo.
De vernieuwde Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio kost €138.500. Voor de aangescherpte Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ben je in Nederland €166.000 kwijt.

Lees hier het gehele bericht