Prijzen Volkswagen Touareg: sterker, maar minder duur

Afgelopen voorjaar presenteerde Volkswagen de vernieuwde Touareg en dat was een stuk relevanter voor de Nederlandse markt dan je wellicht zou denken. De in 2020 uit de Nederlandse bestellijsten geschrapte top-SUV van Volkswagen keert namelijk terug naar ons land. Dat heeft uiteraard te maken met de komst van plug-in hybride aandrijflijnen, die de bpm drukken. De vernieuwde Volkswagen Touareg komt hier enkel als plug-in beschikbaar met een 3.0 V6 TSI als kloppend hart en nu weten we ook wat de vanafprijzen zijn.
De Volkswagen Touareq komt in twee basissmaken: als Elegance eHybrid met een systeemvermogen van 381 pk en als machtige R eHybrid. De Volkswagen Touareg Elegance eHybrid wordt leverbaar vanaf €89.990. Hij is net wat minder duur maar wel sterker dan de pre-facelift Touareg met benzinemotor; de ruim €91.000 kostende 340 pk sterke Touareg 3.0 V6. Heb je liever de maar liefst 462 pk en 700 Nm sterke Touareg R eHybrid? Dan moet je minstens €99.990 achterlaten bij de Volkswagendealer. Een hoop geld, maar wel mooi bijna €25.000 minder dan wat je voor de voorheen krachtigste Touareg kwijt was. Dat was de dik €124.000 kostende Touareg 4.0 V8 TDI, die overigens met 422 pk ook wat minder vermogen had.
Volkswagen Touareg R eHybrid
Beide versies van de vernieuwde Volkswagen Touareg hebben 4Motion vierwielaandrijving, een achttraps automaat en mogen tot 3.500 kilo trekken. De Elegance eHybrid heeft standaard onder meer airconditioning, een 30,5 centimeter groot digitaal instrumentarium en een infotainmentscherm met een diagonaal van 38 cm, het Discover Premium navigatiesysteem, een panoramisch schuif-kanteldak, elektrisch verstelbare stoelen en lederen bekleding. De R eHybrid heeft de nodige uiterlijke R-aankleding met onder meer 20-inch lichtmetaal, blauwe remklauwen met R-logo, verlichte instaplijsten en lederen bekleding met blauwe stiksels. Bestellen kan per direct. De eerste leveringen van de Volkswagen Touareg worden in december verwacht.

Lees hier het gehele bericht