Ram 1500 REV: schieten op Tesla Cybertruck

De Ford F-150 is er als Lightning met een elektrische aandrijflijn, van de Chevrolet Silverado komt een elektrisch aangedreven equivalent en ook de Ram 1500 krijgt een elektrisch alternatief. Er is dus een heuse revolutie gaande in de wereld van de grote pick-ups. Niet gek dus dat Ram zijn conceptuele voorbode van zijn elektrische forse pick-up ‘Ram 1500 Revolution’ noemde. Die naam beviel het hogere management ogenschijnlijk wel, er blijft namelijk iets van overeind voor de definitieve productieversie.
De Ram 1500 Revolution Concept van begin dit jaar.
1500 REV. Zo gaat de elektrische pick-up van Ram heten die zich moet gaan meten met de eerder genoemde concurrenten en modellen als de Rivian R1T en de nog op de markt te verschijnen Tesla Cybertruck. Het REV-deel van de naam staat natuurlijk voor Revolution. Ram geeft direct een tweetal teaerplaten vrij waarop we stukjes van de productieversie van de Ram 1500 REV zien. Het lijkt erop dat de lichtsignatuur die de 1500 Revolution Concept had vrijwel een-op-een wordt overgeheveld naar de 1500 REV die de Amerikaanse consument kan kopen.
Over enkele dagen geeft Ram meer informatie vrij over de productieversie, maar op de volledige onthulling van de elektrische pick-up moet je nog even wachten. Die volgt namelijk over enkele maanden. De Ram 1500 Rev komt op de STLA Frame-variant van de STLA-platformfamilie van Stellantis te staan. Dat modulaire platform is volgens Stellantis goed voor een elektrische actieradius van tot 800 kilometer en moet dankzij 800v-boordspanning mt tot 350 kW kunnen snelladen.

Lees hier het gehele bericht